2011. február 6., vasárnap

BAFTA díjat kap Harry Potter

A Brit Filmakadémia díjátadó gáláján egy elismerést vehetnek át a varázslótanonc történetének alkotói.

Az idei BAFTA gálán a Harry Potter franchise is átvehet egy díjat. A Kiemelkedő Brit Hozzájárulás a Filmművészethez elismerést J.K. Rowling és a producer, David Heyman veszi átfebruár 13-án, a díszes gálaünnepségen a londoni Royal Opera House-ban.

J.K. Rowling a hét kötetes könyvsorozat írója, aki az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb nője lett, miután kiadták a művét. Ebből nyolc film készült a mozikba, és egyben az egyik legsikeresebb sorozat az utóbbi években. A producer a filmek stábjainak nevében veszi át a díjat, amit 1978-ban alapítottak.

Finola Dwyer a brit filmbizottság elnöke elmondta – „Mivel ez a sorozat a brit filmezés egyik legnagyobb sikere, és mivel a történet hamarosan befejeződik a várva várt utolsó résszel, remek alkalom, hogy kitüntessék a BAFTA díjjal az összes Harry Potter filmet, a brit filmiparra tett kiemelkedő hatásáért.”

A sorozat első hat része több mint 5,4 milliárd dollárt hozott a konyhára, így a történet az árva varázslófiúról, (a főszerepben, Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson,) minden idők legjobban kereső film franchise-ja.

A sorozat a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részével ér véget idén nyáron.

Forrás: One Média Hírügynökség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése