Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Bulvár

15 tény, ami kimaradt a Harry Potter-filmekből

A hét könyvből nyolc filmet forgattak, mindegyik hatalmas bevételt is hozott, köszönhetően a rajongóknak, akik rohantak a moziba, hogy újraélhessék kedvenc történetüket. És hogy aztán többnyire kissé csalódottan távozzanak. A filmekből ugyanis sok részlet kimaradt - sőt, néhány ponton dühítően átírták a történteket. 

Íme 15 részlet, amit nem tudsz, ha csak a filmeket láttad. 

 1. A kopogószellem.   A Roxfortban él egy kopogószellem, Hóborc (eredeti nevén Peeves). Hóborc legfőbb célja és örömforrása a káosz. Egy igazi idegesítő bajkeverő, az ember legszívesebben kitekerné a nyakát - de hát ugye nem lehet, hisz már halott. Így képzelték Hóborcot a rajongók / Picard sem érti, miért maradt ki.  


 2. Piton adóssága.   Piton azért gyűlölte annyira James Pottert - Harry apját - mert örök életére az adósa volt: diákkorukban Piton majdnem végzetesen megsebesült, amikor belopózott a Szellemszállásra, ahol Lupin éppp vérfarkassá alakult. James Potter mentette meg. Piton örökre adósa lett James Potternek. 


 3. Holdsáp, Tapmancs, Féregfark és Ágas.   A Tekergők térképét, ami olyan sokat segített Harry-nek, Remus Lupin, Sirius Black, Peter Pettigrew és James Potter készítették. A térképen látható nevek az ő titkos neveik: Moony, azaz Holdsáp (Lupin), Padfoot, azaz Tapmancs (Black), Wormtail, azaz Féregfark (Pettigrew) és Prongs, azaz Ágas (Potter). A Tekergők Térképe. 


 4. Vérfarkas-gondok.   A Szellemszállás valójában nem kísértettanya. A sikolyok és zajok, amiket az arra járók hallottak, Lupin fájdalmas sikolyai voltak, ide járt ugyanis, hogy biztosan ne bánthasson senkit, amikor teliholdkor vérfarkassá változott. A Szellemszállás - mégsem volt kísértettanya. 


 5. Szabályszegők.   James Potter, Sirius Black és Peter Pettigrew bejegyzetlen animágusok voltak. Potter szarvassá tudott átváltozni, Black kutya-alakot öltött, Pettigrew pedig ugyebár patkánnyá tudott változni, innen jöttek a Tekergők térképén látható neveik is. Pettigrew emberként és patkányként. 


6. M.A.J.O.M. Hermione annyira a szívén viselte Dobby és a házimanók sorsát, hogy létrehozott egy szervezetet, a Manók Alkotmányos Jogaiért Országos Mozgalmat - sajnos a tagtoborzás nem volt olyan sikeres. Dobby, a szabad manó.


 7. Főnixtollak.   A főnixtollak, amelyek Harry és Voldemort varázspálcáinak magját adták, Dumbledore főnixének, Hawkes-nak a tollai. 


 8. Rita Vitrol.   Az irritáló újságírónő szintén bejegyzetlen animágus volt - ami tilos a varázsvilágban. Bogárrá tudott változni, így észrevétlen tudott hallgatózni. Hermione jött rá a titokra, bogár-alakban elkapta Vitrolt és egy üvegbe zárta, hogy ne írhasson több hazug riportot. Rita Vitrol bogárként hallgatta ki a titkokat. 


 9. A Weasley Varázsvicc Vállalat.   Harry a Weasley-ikreknek adta a nyereményt, amit a Trimágus Tusán nyert. Ebből a tőkéből tudták megnyitni varázsviccboltjukat az Abszol úton. Harry adta az alaptőkét. 


 10. A jóslat.   A jóslat szerint Voldemort végzete egyetlen varázsló lehet: valaki, aki július végén születik, és akinek a szülei háromszor túlélték Voldemort támadását. Azonban ez alapján Neville Longbottom is lehetett volna a Kiválasztott, mivel őrá is igazak voltak a fentiek. A jóslatban azonban volt még egy kitétel: az lehet Voldemort végzete, akit a Sötét Nagyúr egyenrangúként jelöl meg. Azzal, hogy Voldemort épp Potterék házát támadta meg, és Harry-t próbálta megölni, ő maga tette meg Harry-t Kiválasztottá. Neville: majdnem-kiválasztott. 


 11. Gyerekekre specializálódva.   A vérfarkas, aki gyerekként megharapta Lupint, ezzel vérfarkassá téve őt, nem volt más, mint Fenrir Greyback - a visszataszító vérfarkas, aki a Halálfalók seregében szolgált. 

 12. Jogosítványt, forgalmit legyen szíves.   A varázslóknak a hoppanáláshoz ugyanúgy jogosítványt kell szerezni, mint a mguliknak az autóvezetéshez. 17 éves korukhoz közeledve a varázslók hoppanálásórákat vesznek, a jogosítványhoz szükséges vizsgát csak akkor tehetik le, ha már betöltötték a 17-et. A tanfolyamon először csak kis távolságokra kell hoppanálni. 

 13. Elátkozott pozíció.   A Sötét varázslatok kivédése tantárgy nem volt épp egy nyugdíjas állás: a tárgy oktatója soha nem maradt egy évnél tovább a pozícióban, mintha csak el lett volna átkozva. Mógust ugyebár elemésztette a beléköltözött Voldemort, Lockhartnak elment az esze, amikor visszafelé sült el egy varázslata, Lupinnak fel kellett mondania, amikor kiderült róla, hogy vérfarkas, Mordonról kiderült, hogy imposztor, Umbridge meg ideggyenge lett a kentaurokkal történt kis affér után és visszavonult az oktatástól. Piton meg... tudjátok. Nem egy nyugdíjas állás... 



 14. A bodzapálca.   A filmben Harry megsemmisíti Voldemort varázspálcáját, hogy senkinek ne lehessen ilyen erő a birtokában - ám előtte megjavítja vele a saját régi, törött pálcáját. Erre ugyanis másik pálca nem lenne képes, a Bodzapálca azonban a legerősebb varázspálca volt a világon. A legerősebb pálca sorsa sem volt tisztázva. 


 15. A legdühítőbb pontatlanság a filmben. Amikor Piton megölte Dumbledore-t, akkor Harry nem gyáván ácsorgott rejtekhelyén (ahogy a filmben). Valójában láthatatlan volt, mivel rajta volt a láthatatlanná tevő köpeny, és nem tudott megmoccanni, mert Dumbledore egy bűbájjal megbénította, tudta ugyanis, hogy máskülönben Harry közbeavatkozott volna. Nem pont úgy történtek a dolgok, mint a filmben. 


 Na ugye, hogy érdemes lenne elolvasni a könyveket! És még nem is késő... 

 Forrás: BuzzFeed

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular