2014. december 14., vasárnap

Újabb Harry Potter szereplő múltját tárja fel J. K. Rowling

Bárki elolvashatja az írónő legújabb szerzeményét, ha sikerül helyesen válaszolnia a Pottermore-oldalán feltett kérdésre. Annyit elárulunk, hogy a történet Piton professzorról fog szólni. 

Először úgy volt, hogy J. K. Rowling egészen Szentestéig minden napra egy-egy új történettel rukkol elő a Pottermore oldalon. Mint később kiderült, ez csak félreértés volt, de részben bizony igaz: mindössze néhány régebbi rész felidézése történik meg a 7 kötetes könyvsorozathoz készült portálon. Nos, az elsők között immár hozzáférhetővé vált Perselus Piton professzor rövid (tényleg, nagyon rövid) története, amelyet a látogatók egy helyesen megoldott rejtvény után olvashatnak el. Újat valóban nem tudhatunk meg a néhány mondatos olvasnivalóból, hiszen az már az utolsó Harry Potter-kötetből, A halál ereklyéiből kiderült, mennyire szerette hajdanán a bájitaltant oktató professzor a varázslófiú édesanyját. 

 Rowling korábban már jelentetett meg oldalán ezekhez hasonló írásokat: a legutóbbi például Dolores Umbridge-ról szólt, előtte pedig az idősödő Harry Potter és barátai találkozásáról írt egy történetet.

forrás: life.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése