2014. március 19., szerda

Megvan a Harry Pottert játszó színész új szerepe

Daniel Radcliffe a Brooklyn-híd megépítésén dolgozó mérnököt alakít következő filmjében. A Brookly Bridge című alkotás rendezője Douglas McGrath, akit legtöbben a Gwyneth Paltrow főszereplésével forgatott Emma című Jane Austin-adaptáció alkotójaként ismernek. A Brooklyn-híd felépítése 14 évig tartott, 15 millió dollárba került és húsz ember lelte halálát az építkezésen. 

Radcliffe a mérnök Washington Roeblinget alakítja, aki maga is dekompressziós betegséget kapott, amikor lemerült, hogy ellenőrizze a híd víz alatti részének szerkezetét. A csillogó fémkábelekkel kifeszített hidat ma a New York-i panoráma egyik gyöngyszemének tartják, pedig a munkálatok alatt gúnyos megjegyzések céltáblája volt. Mivel megépítése idején a világ leghosszabb felfüggesztett hídjának számított, sokan gondolták, hogy a szerkezet egyszerűen összeomlik és belezuhan az East Riverbe. A híd két hatalmas tornyát Roebling apja tervezte, és ő felügyelte az építkezést is, de egy ellenőrzés alkalmával megsérült a lába, vérmérgezést kapott és meghalt. Fia vette át a munkáját. 

Közben a tervezett költségek csaknem megduplázódtak, ám amikor 1883-ban elkészült a híd, a "tudomány csodájának" nevezték - emlékeztetett a BBC News. A film felvételei augusztusban kezdődnek, a szereposztást később hozzák nyilvánosságra. McGrath forgatókönyvében fontos szerephez jut Roebling felesége, aki a legsötétebb órákban is támogatta férjét. A produkciót finanszírozó Goldcrest Films részéről Pascal Degove úgy vélte: Radcliffe tökéletes választás a főszerepre, nemcsak tehetsége miatt, hanem azért is, mert olyan színész, aki válogatás nélkül minden korosztályt lebilincsel játékával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése