Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Bulvár

Harry Pottert és a titkait online múzeumba költöztették

JK Rowling legendás sorozatának 20. évfordulóján a British Library megnyitotta a Harry Potter: A History of Magic (Harry Potter: A mágia története) című kiállítást, ami ugyan ma bezárt, de azoknak sem kell szomorkodniuk, akik nem jutottak el Londonba az elmúlt hónapokban. A könyvtár a Google Arts & Culturrel együttműködve online elérhetővé tette a tárlat anyagát, az angol mellett spanyolul, portugálul, hindiül, franciául és németül. 

Az anyag tele van képekkel, interjúkkal, és néhány interaktív eleme is akad, például bárki megvizsgálhatja a Ripley-tekercset, ami egy 6 méter hosszú, 16. századi dokumentum, ami tartalmazza a bölcsek kövének receptjét. Először három követ kell készíteni, egy fehéret, egy vörösek és egy feketét, vagyis – ahogy a Mashable beszámolója írja -, minden mindennel összefügg, a fehér ugyanis latinul Albus, a vörös Rubeus és akkor Sirius Blackről még nem is beszéltünk.

Természetesen Rowling-ereklyéket is lehet nézegetni, például annak vázlatát, hogyan képzelte ez a Roxfortot, és a levelet, amiben megírja, miről is szólna a könyve, és amit 12 kiadó visszautasított. Megismerhetjük a sorozat illusztrátorát, Jim Kayt, és elmerülhetünk a gyógynövénytan, a bájitaltan vagy épp a legendás lények gondozásának rejtelmeiben.

Ha nincs, akkor remek hír, hogy a kiállítás anyaga könyvben is megjelent, amelynek gyerekeknek és felnőtteknek szóló változatát az Animus adja ki magyarul. A gyerekeknek szóló, a Harry Potter - Utazás a mágia történetében már előrendelhető. 
Megjelenik április 16-án. 

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular