2012. január 17., kedd

Helena Bonham Carter magas kitüntetést kap

Az Oscar-jelölt brit híresség, aki olyan filmek sztárja, mint a Harry Potter sorozat vagy a Harcosok klubja, magas királyi kitüntetést kap.

Helena Bonham Carter, a Harry Potter sorozat sztárja az egyik legmagasabb brit kitüntetést kapja meg ebben az évben. A színésznő a Commander of the Order of the British Empire medal, azaz a Brit birodalom rendjének parancsnoki medáljával lesz gazdagabb, az elismerést pedig személyesen veheti át a Buckingham palotában.

A brit híresség A király beszéde című filmben éppen II. Erzsébet édesanyját alakította, így nem lehetetlen, hogy ennek is köszönheti a magas rangú kitüntetést.

Az idei díjazottak között ott lesz a TV mogul Peter Bazalgette, a Big Brother kitalálója, aki lovegicímet kap. Penelope Lively, írónő pedig szintén a korona egyik hölgyévé emelkedik. Rajtuk kívül Ronnie Corbett komikus, Rory MCIlroy és Darren Clarke golfozók kapnak medálokat. Az újévi elismerések nagyon régen hozzátartoznak a királyság életéhez, általában olyan brit állampolgárok kaphatják, akik sokat tettek a szórakoztatás, az ipar, a gazdaság vagy a kormány szolgálatában.


Forrás: One Média Hírügynökség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése