2010. április 12., hétfő

Rowling húsvéti felolvasója

A Harry Potter könyvek írónője, J.K. Rowling részt vett az évenkénti fehérházi húsvéti ünnepen. Miután felolvasott a bölcsek köve 5. fejezetéből (azt a részt, amikor Harry rátalál a megfelelő pálcára Ollivandernél) felelt a közönség néhány kérdésére.
Azon kérdést illetően, hogy mikor folytatja az írást, ezt válaszolta: "Valamikor a nem túl távoli jövőben elhozok nektek egy másik könyvet, de nem Harry Potter lesz az." Hozzátette, hogy soha nem tervezte újrakezdeni a Harry Potter sorozatot, mert mindigis 7 részre tervezte.
Illetve elárulta, volt olyan terve, hogy az első könyv nyitójelenete Harryék felrobbant háza lett volna. Hermione apja, aki családjával Potterék szomszédja lett volna, talált volna rá a kis Harryre a törmelékek között.

További néhány kérésekre a válasz:

- Kedvenc karakterei (Harryt, Ront és Hermionét kivéve): Hagrid, Dumbledore, Sirius és Piton.
- Nem akarná sem Dobbyt, sem Winkyt, mint házimanót, mert szerinte ők egy kicsit "ijesztőek". Inkább adna nekik ruhát, így felszabadítván őket.
- Kedvenc Harry Potter kötete a Halál ereklyéi.
- A Harry Potter alapötlete, amit a vonat ablakából kitekintve talált ki, egy fiú volt, aki nem tudja magáról, hogy varázsló és varázslóiskolába kerül.
- A következő karakter, akit Harry után kitalált, az Hermione.
- Kedvenc tantárgya a bűbájtan lenne.
- Harry karaktere nem egy gyermekkori baráton alapul. Majd hozzáteszi: "Nem szabad elhinni mindent, amit az újságokban olvashatsz."

J.K.Rowling interjú

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése