2011. március 5., szombat

Harry Potter-túrák indulnak a londoni Warner stúdióban

A roxforti varázslóképző nagyterme, Dumbledore igazgatói szobája és a Harry Potter-filmek számos egyéb forgatási helyszíne tárul fel az érdeklődők előtt, amikor a Warner Bros. jövő tavasszal megnyitja londoni filmstúdiójának kapuit.

A J. K. Rowling regényfolyama nyomán született nyolc film legtöbb forgatási napja a Leavesden stúdióban zajlott. A Warner által kínált háromórás túra során a látogatók az eredeti díszletek között idézhetik fel a világszerte nagy sikerrel játszott filmsorozat képeit.

A Londoni Warner Bros. stúdiótúra - Így készült a Harry Potter című kirándulás bemutatja a felvételek helyszíneit, a szereplők jelmezeit és a filmes trükkök is lelepleződnek.

A bővítés alatt álló Leavesden a Warner ígérete szerint Európa egyik legnagyobb filmstúdiója lesz, amikor jövőre befejeződnek a munkálatok. A hollywoodi filmvállalat az utóbbi tíz évben fűzte szorosra kapcsolatát a londoni stúdióval, ahol nemcsak Harry Potter varázslósagája forgott, hanem olyan további kasszasikerek, mint A sötét lovag vagy a Sherlock Holmes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése