2010. május 30., vasárnap

Az Alkonyat és a Harry Potter nyerte a brit közönségdíjakat

Három díjat is nyert az Alkonyat-sorozat, kettőt pedig a Harry Potter a brit filmes közönségdíjak átadásán a londoni Royal Festival Hallban. A ceremónián Tom Cruise a "filmvászon ikonjaként" lett díjazott. A trófeát Gwyneth Paltrow nyújtotta át a közönségnek bókoló filmsztárnak. A felesége, Katie Holmes kíséretében megjelent Cruise a kulisszák mögött kijelentette, hogy még cseppet sem fáradt bele a filmezésbe, sőt, úgy érzi magát, "mint egy gyerek, amikor munkára kerül a sor".

A National Movie Awards díjait közönségszavazás útján ítélik oda. A Harry Potter-csapat nevében Daniel Radcliffe és Emma Watson vették át a legjobb családi mozinak járó elismerést a Harry Potter és a félvér herceg című epizódért. A végéhez érkezett filmsorozat (már csak a két részre bontott befejezés van hátra) egyúttal különdíjban is részesült.

David Heyman, a sorozat producere J.K. Rowlingnak, a regényfolyam írójának mondott köszönetet a "Potter-család" nevében. "Nélküle nem lehetnénk itt" - hangsúlyozta.

A rajongókat kissé elkedvetlenítette, hogy az Alkonyat-széria sztárja, Robert Pattison filmforgatás miatt nem lehetett jelen. A díjazott videóüzenetben köszönte meg, hogy a közönség neki szánta a legjobb színész díját. A sorozat Újhold című epizódja lett a legjobb fantáziafilm, a következő részt, a Napfogyatkozást pedig az idei nyár legjobban várt produkciójának szavazták meg a brit mozirajongók.

Az időutazó felesége című sci-fi a legátütőbb film kategória győztese lett, Guy Ritchie pedig Sherlock Holmes című munkájáért a legjobb akciófilm és thriller díját vehette át a szerda esti gálán, amelynek James Nesbitt, a Cold Feet korábbi sztárja volt a házigazdája.


MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése