Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Érdekesség

Altatódal-gyár

 Szinte Harry Potter világában érezhetik magukat azok a gyerekek, akik a londoni Great Ormond Street Kórház hátsó udvarába tévednek. A hackney-i Studio Weave ugyanis a kis páciensek szórakoztatására egy különleges installációt talált ki: a Lullaby Factory (Altatódal Gyár) nem más, mint rézcsövek és látványos hangtölcsérek szövevénye. Minden egyes vezetékből más-más dallam árad, amelyet úgy lehet meghallgatni, hogy a hallgatók az étkezde mellett futó csövekre tapasztják a fülüket.

A dallamokat, Jessica Curry szerzeményeit rádión keresztül is élvezhetik a kórteremben tartózkodó betegek. A tervezőket az udvar téglafalán futó szövevényes csőrendszer ihlette meg. Úgy döntöttek, hogy ahelyett, hogy elfednék a vezetékeket, inkább a kicsik és nagyok fantáziáját egyaránt megmozgató installáció kiindulópontjává teszi.


A réz-, ezüst- és aranyszín vezetékek egy része egy régi kazánház bontott elemeiből készült. Az udvar 10 emelet magas, így tág terük nyílt a kompozíció elkészítésére. Az installáció sajnos csak ideiglenes: az udvar maga is csak addig marad meg, amíg az újonnan épült szárny mellől elbontják a régebbi épületet.

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular