2014. április 16., szerda

Vérengzés a Kviddics Világkupán

Hét évvel az utolsó Harry Potter-epizód, a Halál ereklyéi után J.K.Rowling ismét betekintést enged a felnőtt Harry életébe, méghozzá felesége, Ginny Weasley szemszögén keresztül. A Potter-univerzum oldalára, a Pottermore-ra felkerült ugyanis két beszámoló, amit Ginny írt a patagóniai sivatagban megrendezett 2014-es Kviddics Világkupáról. (A beszámolók egy rövid, ingyenes regisztráció után érhetők el a Pottermore-on, a Reggeli Próféta szerkesztőségében ) 

Ginny profi kviddicsjátékos volt, ám mára már tisztes családanya, és a Reggeli Próféta sportújságírója. A 2014-es kupáról írt beszámoló-sorozatából kiderül például az is, hogy miért és hogyan sérült meg 300 ember a megnyitón. Ginny leírja, hogyan csapott össze a norvég és a fidzsi csapat kabalafigurája, a Selma, a hatalmas tavikígyó, és Dukuwaqa, az alakváltó cápaember, és idézi az argentin mágustanács elnökét, Valentina Vázquezt is. Az elnökasszony remélte, hogy a norvégok idén is a szokásos trolljaikkal érkeznek, ám a Selma érkezése új helyzetet teremtett, a tanács viszont nem vállal felelősséget azért, mert a két kabala nem tűri meg egymás társaságát. 

Rolf Scamander magizoológus elmondta, hogy a Selma jéghideg tavakban, a Dukuwaga viszont a meleg óceánban érzi jól magát. Az előbbi ráadásul egy alakváltó, ami halból emberré alakul, utóbbi viszont imádja a halat és az emberhúst. Scamander szerint nem kell túl okosnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, vérfürdő lesz a vége, ha langyos, enyhén sós vízben engedjük össze őket. A most készülő újabb Rowling-sztori, a Fantastic Beasts főhőse egyébként a most megismert magizoológus unokája, Newt Scamander lesz. 

A kviddics világkupa történetéről szintén a Pottermore-on olvashatnak a fiktív sportok rajongói. 

Forrás: Guardian

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése