2010. december 11., szombat

Nem kedveli a Harry Pottert és a Twilightot az Üdvhadsereg

Nem kedveli a Harry Pottert és a Twilightot az Üdvhadsereg – írja a kanadai CNEWS. A neves segélyszervezet vallásos meggyőződésből utasítja el a varázslókat és a vámpírokat.

A különös döntésre a szervezet egyik alkalmazottja hívta fel a sajtó figyelmét, aki nemrégiben az Üdvhadsereg Calgary-ban levő raktárában segédkezett rendszerezni a rászorulóknak küldendő csomagokat. A neve elhallgatását kérő önkéntes meglepve tapasztalta, az ifjú varázslót és a tinivámpírokat ábrázoló játékok nem juthatnak el a gyermekekhez, ehelyett a raktárban porosodnak. „Megkérdeztem, hogy továbbküldjük-e őket azért más szervezetekhez – meséli a férfi. – Nemleges választ kaptam, majd közölték, ha a szervezet továbbítaná ezeket a játékokat, azzal tulajdonképpen ugyanúgy támogatná őket”.

A vallásos meggyőződésbe természetesen nem lehet belekötni, az önkéntest csak az döbbentette meg, amikor megtudta, a szomszédos dobozban látott műanyag M16-os gépfegyverekre nem vonatkozik hasonló tiltás. „Azok mennek a tízéveseknek – mondták” – nyilatkozta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése