Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Bulvár

A Harry Potter írónője alig hiszi, hogy ilyen elismerésben részesítette a királyi család

Valóban óriási megtiszteltetésben részesült J. K. Rowling, aki ezzel egy igazán elit kör tagja lett.

J.K. Rowling számára nagy nap volt a tegnapi, amikor is személyesen Vilmos hercegtől átvehette a Companion of Honor kitüntetést, melyet még V. György király alapított meg 1917-ben, és mellyel eddig mindössze 65 embert jutalmaztak meg.
“Részese lenni ennek az előkelő és olyan sokféle tehetséget felvonultató közösségnek, főleg egy női író számára, igazán különleges kiváltság” – nyilatkozta Rowling, akinek első Harry Potter kötete idén 20 éve jelent meg.

A különleges kitüntetést manapság olyan személyeknek ítélik oda, akik munkájukkal nagyban hozzájárulnak a művészetekhez, az irodalomhoz vagy akár a gyógyszerészethez. Az elit körbe egyébként olyan híres emberek tartoznak, mint Stephen Hawking, David Hockney, Paul McCartney és Maggie Smith.

A hét kötetből álló Harry Potter-regényfolyamból világszerte 450 millió példány fogyott 6,1 milliárd font (2150 milliárd forint) értékben, ebből az idei Rich List összeállítóinak becslése szerint J.K. Rowlingot 900 millió font jogdíj illethette, és a Harry Potter-filmek legalább további 200 millió fonttal gyarapíthatták vagyonát.
Ennek alapján sokan hiszik milliárdosnak az írónőt, a Rich List 2017 szerkesztői hangsúlyozták azonban, hogy Rowling rengeteget fordít vagyonából jótékonysági célokra. A Harry Potter “mamájához” képest a brit uralkodó is szinte szegénynek tűnik: a 91 esztendős II. Erzsébet királynő az idei ezres vagyonlistán 360 millió fonttal a 329. helyen szerepel, 132 hellyel elmaradva J.K. Rowlingtól.

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular