Üzemeltető: Blogger.

Korábbi bejegyzések

Labels

Find Us On Facebook

Labels

Random Posts

Social Share

Events

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

?max-results=10">More
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">More');
?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");
Bulvár

Merlin éltesse Perselus Pitont!

1960.01.09.-én született Perselus Piton!

Életrajz: Perselus Piton a bájitalok mestere Roxfortban, és a Mardekár ház feje. Piton magas, fekete, vállig érő, zsíros hajú, horgas orrú. Goromba. Jártas a méregkeverés területén. Dumbledore oldalán áll, azonban vannak dogok Piton múltjában, melyek ismeretlenek, de annyi biztos, Halálfaló volt. 

Dumbledore adott neki egy második esélyt, ahogy másoknak is, mivel Piton kémkedett neki Voldemortnál. Piton bájitalkeverést tanít. Tanítási módszere a megszégyenítésen és a megfélemlítésen alapul. Kivételez saját házába tartozó diákjaival, míg semmibe veszi a Griffendél diákjainak munkáját. Harry Potter iránti ellenszenvében nyilvánul meg a Harry apja iránt táplált gyűlölete. Igen kegyetlenül bánik Neville Longbottommal is. Piton rosszindulatú és goromba, viselkedése gyakran megbocsáthatatlan, például amikor meglátta Hermione elvarázsolt fogait, melyek az álla alá értek, azt mondta, "Nem látok rajtuk semmi különöset". 

Piton az 1970-es években járt a Roxfortba, James Potter, Sirius Black és barátai évfolyamába. Mikor a Roxfortba ment, már több sötét átkot tudott, mint néhány felsőbb éves. Kellemetlen személyisége abban is megnyilvánult, hogy rengeteg időt töltött azzal, hogy James Pottert és barátait követte, hátha talál valamit, ami miatt kicsapják őket az iskolából. Mikor Piton kíváncsi lett, hová tűnik el Remus Lupin minden hónapban, Sirius Black megtréfálta őt, azt mondta neki, keresse meg ő maga Lupint, menjen végig a Fúriafűz alatti alagúton. A vérfarkassá változott Lupin megölte volna őt, ha James Potter nem jött volna rá, mi történik, s nem akadályozta volna meg Pitont, hogy végigmenjen a folyosón. 

Piton hosszú évekig őrizte lelkében ezt a sérelmet, és amikor végre alkalma nyílt elkapni és a dementorok kezére juttatni Siriust, mindent elkövetett, hogy sikerrel járjon, Sirius ártatlanságát pedig nem volt hajlandó tudomásul venni. Ekkor már nyilvánvalóvá vált végletes elvakultsága és megszállottsága. Harry, Ron és Hermione pedig kénytelenek voltak ártalmatlanná tenni őt, hogy megakadályozzák Sirius meggyilkolásában. Piton egyike volt azon Mardekáros diákoknak, akik a '70-es években Halálfalók lettek. Egy ideig ő is Voldemort szolgálatában állt, de bizonyos okok hatására szembefordult a Sötét Nagyúrral és kémkedni kezdett Dumbledore-nak. Piton a mai napig karján viseli a Sötét Jegyet. 

Amikor Voldemort 1995-ben visszanyerte erejét, Piton készséggel vállalta egy veszélyes feladat elvégzését Dumbledore kérésére, de a küldetés részleteit egyelőre homály fedi. Indulása előtt viszont találkozott és kezet fogott Sirius Balckkel. Habár ez a kézfogás nem a barátságot jelképezte, mégis az elfogadás, a megbékélés szimbóluma volt, egy kimondatlan egyetértés abban, hogy ezentúl mindketten egy oldalon, közös célért, Voldemort ellen harcolnak.

forrás: darkarts

About Grácia Roxfort

0 coment�rios:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Popular Posts

Most Popular