2011. október 15., szombat

Harry Potter a leggazdagabb - nő a brit milliomosok száma

A legalább 300 millió forintnyi vagyonnal rendelkezők száma 619 ezer fő volt 2010 végén, míg 2008-ban 528 ezer. Mindeközben a dúsgazdagok vagyona is nőtt, nevezetesen egyötöddel, és az ezer legtehetősebb brit csaknem 400 milliárd font érték felett rendelkezik, amely a brit államadósság egyharmadával egyenértékű.

A milliárdosok - legalább 300 milliárd forintos vagyonúak - száma is emelkedett, 53 helyett immár 73-an vannak a szigetországban.
A Barclays Wealth vagyonkezelő cég adatai szerint a leggazdagabb brit az ifjú Harry Potter, mármint a varázslóinast alakító Daniel Radcliffe, vagyona 48 millió fontra (15 milliárd forint) tehető.

A felmérést ismertető The Daily Telegraph című brit lap kitért arra is, hogy az önerejükből - nem örökség révén - milliomossá gazdagodott britek zöme, 72 százaléka állami iskolákba járt, nem pedig méregdrága magántanintézetbe. Csak a felsőfokú képzést tekintve többen végeztek a Londoni Egyetemen, mint a nagyhírű Oxfordban vagy Cambridge-ben: egyharmaddal, illetve kétszer többen.

A brit milliomosok több mint fele 50 év alatti. Bár az 1 millió font felettiek 60 százaléka férfi, 3 millió fonttól a nők vannak többen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése